Markiezen

Voor elk type kozijn

De markiezen zijn leverbaar in hout en aluminium zodat u kunt kiezen voor de uitstraling doe u wenst!

 

Klassieke romantische uitstraling

Ambachtelijk handwerk met modern gebruiksgemak. Klassieke uitstraling met moderne materialen.

 

Frame

Houten markiesframes worden gemaakt van eersteklas Scandinavisch grenenhouten latten van 19 x 70 mm rondom geschaafd, gevingerlast en gelamineerd foutloos hout. Afwijkende latten prijs op aanvraag.

 

Onze houten markiezen worden standaard voorzien van gegalvaniseerde backflaps met koperen pen. Aluminium frames zijn voorzien van gietaluminium hoekstukken en scharnieren Kataforese gepoedercoat in kleur van het frame. De verbindingen van alle slagen worden versterkt middels verzinkte raamhoeken van 12 x 12 cm.

 

Aluminium markiesframes zijn vervaardigd van markiesprofiel van 55 x 15 mm. Om het doorhangen van de latten tegen te gaan worden markiezen breder dan vijf meter van extra staanders voorzien. Uitvallen van meer dan 180 cm of meer dan 6 slagen zijn op aanvraag leverbaar.

 

Andere uitvoeringen dan standaard duidelijk bij bestelling opgeven (inclusief alle details), dit heeft mogelijk prijsconsequenties.

 

Afwerking

Het doek wordt met roestvaststalen nieten dakpansgewijs en enkel geslagen op het markiesframe bevestigd. De slagen en de volant worden standaard met kunststof biesband in kleur afgewerkt. Ook kunt u zonder meerprijs kiezen voor een afwerking met stoffen omboorband in kleur. U dient dit bij uw bestelling op te geven.

 

De ophangbeugels, kikkers en katrollen zijn standaard en zo veel mogelijk in bijpassende kleur gepoedercoat. Schroefogen van RVS.

 

Aluminium frames zijn voorzien van gietaluminium scharnieren. Houten markiesframes zijn voorzien van gegalvaniseerde backflaps en in kleur gelakt. Afwijkende modellen, zoals pet- of klapmodel, worden uitgevoerd met gegalvaniseerde scharnieren in bijpassende kleur met messing pen.

 

Kap en zijschotten

De houten kap en zijschotten zijn vervaardigd uit 18 mm dik Meranti. De zijschotten zijn aan de bovenzijde 280 mm diep, de lengte heeft een plusmaat t.o.v. de uitval van + 200 mm en zijn klassiek trapsgewijs afgewerkt. De diepte van de kap bedraagt 300 mm. De markieskap is altijd 200 mm breder dan het markiesframe en op verzoek in afwijkende lengte leverbaar. Bij montage van de kapschotten aan de kap dienen de schroefgaten te worden voorgeboord. De gegalvaniseerde ophangbeugels worden zo veel mogelijk in bijpassende kleur meegeleverd.

Aluminium kappen zijn aan de kopse kanten afgewerkt met gietaluminium eindstukken katofarese gepoedercoat in kleur van het frame.

 

Oppervlaktebehandeling

De houten frames, kappen en zijschotten worden 2 maal 40mu gegrond met primer en afgewerkt met Sigmalith – WS Semi gloss acryllak. Houdt u er s.v.p. rekening mee dat donkere kleuren erg kwetsbaar zijn voor temperatuurverschillen en beschadigingen.

 

De onderdelen die zijn vervaardigd uit gietaluminium en zijn gekleurd in RAL 9006. Tussen frame, kap en zijschotten kunnen, met name bij een gecombineerde toepassing van hout en aluminium, kleine kleur- en/of glansverschillen optreden.

 

Bediening

De standaard bediening met (nylon) koord loopt bovenlangs of onderlangs, op elke slag door een koordgeleider. De markieskatrollen en de kikker worden los bijgeleverd. Tot een markiesbreedte van 200 cm is de bediening met één koord. Tot 500 cm zijn dit twee koorden. Alle andere bedieningen vereisen het gebruik van een bovenrol die in de gekozen lakkleur wordt meegeleverd.

 

Her bekleden

De markies kan direct voor her bekleden worden aangeboden. Na ontvangst van de markies zal het doek vakkundig worden verwijderd en zal het frame worden gereinigd. Hierna zal het frame worden geschuurd, opnieuw worden gegrond en worden afgelakt. Tevens zal de markies worden voorzien van nieuw koord en zal worden voorzien van nieuwe katrollen. De prijs is exclusief het vervangen van eventueel defecte onderdelen.

 

Beschermhoes Markies-IN

De Markies-IN is uitsluitend leverbaar bij nieuwe standaard markiezen (geen pet- of klapmodel) in hetzelfde doek als de totale markiesbekleding.

 

De Markies-IN beschermhoes:

• Uitsluitend mogelijk bij standaard uitval.

• Vermindert vervuiling en verwering van het markiesdoek.

• Maakt demontage en opslag buiten de zomermaanden overbodig.

• Verlengt de levensduur van de markies en houdt deze langer mooi.

• Is uitsluitend verkrijgbaar met doek uit de Luxaflex® Outdoor Collection in hetzelfde dessin als de bestelde Markies.

• Standaard inclusief slijtlat op eerste slag.

 

 

 

Luxaflex Dealer / specialist Almere

Om elke klant een perfecte raamoplossing en de best mogelijke winkelervaring te bieden, verkopen wij de Luxaflex® producten via onze showroom waar professioneel opgeleide deskundigen u door het selectieproces leiden.

Levering en Montage

Onze deskundigen hebben een antwoord op al uw vragen en bieden u de nodige begeleiding. Ook bezoeken zij u thuis om uw raam en kamer nauwkeurig en professioneel op te meten en te zorgen voor een stressvrije installatie.

Neem contact op

Waar kunnen wij u bij helpen?

Klik hier voor een afspraak
Luxaflexalmere.nl © 2020